Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

  • KTündi82: Nem rossz, de ha Szilveszter, akkor nekem a virsli jut eszembe! A Spar-ban elég jó árakon lehet mo... (2024.12.08. 15:02) Spenótos lencsepogácsa Szilveszterre
  • meheszsandor: Ez egy remek recept, sosem tudom mit főzzek, aztán azután nézelődök csak, hogy visszajöttem vásárl... (2019.09.13. 20:52) Rakott burgonya brokkolival és spenóttal
  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2007.10.03. 08:00 Spenot

Spanakopita, a görög háromszögek


Hozzávalók
:
40 dkg spenót
1 rétestészta csomag
5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
2 dl tej
250 g feta sajt
2 evőkanál zsemlemorzsa
olaj
fűszerek: só, bors, szerecsendió


Elkészítés:
  1. Tegyük fel a spenótot főni bő forrásban lévő vízbe.
  2. Hevítsük fel az 5 dkg vajat, adjuk hozzá a lisztet, majd pirítsuk pár percig.
  3. Öntsük hozzá a tejet, sűrű mártássá forralva.
  4. Vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a leszűrt és lecsepegtetett spenótot és az apróra vágott feta sajtot.
  5. Fűszerezzük val, borssal és szerecsendióval.
  6. Zsemlemorzsa hozzáadásával javíthatunk a massza állagán, ha túl lágy lenne.
  7. Eközben vágjuk a réteslapokat kb. 10 cm-es csíkokra és kenjük ki őket olajjal.
  8. A rétescsík végére tegyünk egy púpozott adag spenótot-tölteléket, majd hajtsuk rá a tészta egyik csücskét háromszög alakban.
  9. A háromszög alak csücskét újra ráhajtjuk háromszög alakban, majd vágjuk le egyenesen a háromszöget.
  10. Addig ismételjük a háromszögecskék gyártását, amíg el nem fogy a rétestészta.
  11. A tészta tetejét kenjük be olajjal.
  12. Előmelegített sütőben 30 percen át aranybarnára sütjük.

Szólj hozzá!

Címkék: tészta desszert vegetáriánus nemzetközi konyha


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/182996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása