Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2007.10.03. 08:00 Spenot

Spanakopita, a görög háromszögek


Hozzávalók
:
40 dkg spenót
1 rétestészta csomag
5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
2 dl tej
250 g feta sajt
2 evőkanál zsemlemorzsa
olaj
fűszerek: só, bors, szerecsendió


Elkészítés:
  1. Tegyük fel a spenótot főni bő forrásban lévő vízbe.
  2. Hevítsük fel az 5 dkg vajat, adjuk hozzá a lisztet, majd pirítsuk pár percig.
  3. Öntsük hozzá a tejet, sűrű mártássá forralva.
  4. Vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a leszűrt és lecsepegtetett spenótot és az apróra vágott feta sajtot.
  5. Fűszerezzük val, borssal és szerecsendióval.
  6. Zsemlemorzsa hozzáadásával javíthatunk a massza állagán, ha túl lágy lenne.
  7. Eközben vágjuk a réteslapokat kb. 10 cm-es csíkokra és kenjük ki őket olajjal.
  8. A rétescsík végére tegyünk egy púpozott adag spenótot-tölteléket, majd hajtsuk rá a tészta egyik csücskét háromszög alakban.
  9. A háromszög alak csücskét újra ráhajtjuk háromszög alakban, majd vágjuk le egyenesen a háromszöget.
  10. Addig ismételjük a háromszögecskék gyártását, amíg el nem fogy a rétestészta.
  11. A tészta tetejét kenjük be olajjal.
  12. Előmelegített sütőben 30 percen át aranybarnára sütjük.

Szólj hozzá!

Címkék: tészta desszert vegetáriánus nemzetközi konyha


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr73182996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása