
Hozzávalók:
40 dkg spenót
1 rétestészta csomag
5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
2 dl tej
250 g feta sajt
2 evőkanál zsemlemorzsa
olaj
fűszerek: só, bors, szerecsendió
Elkészítés:
- Tegyük fel a spenótot főni bő forrásban lévő vízbe.
- Hevítsük fel az 5 dkg vajat, adjuk hozzá a lisztet, majd pirítsuk pár percig.
- Öntsük hozzá a tejet, sűrű mártássá forralva.
- Vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a leszűrt és lecsepegtetett spenótot és az apróra vágott feta sajtot.
- Fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval.
- Zsemlemorzsa hozzáadásával javíthatunk a massza állagán, ha túl lágy lenne.
- Eközben vágjuk a réteslapokat kb. 10 cm-es csíkokra és kenjük ki őket olajjal.
- A rétescsík végére tegyünk egy púpozott adag spenótot-tölteléket, majd hajtsuk rá a tészta egyik csücskét háromszög alakban.
- A háromszög alak csücskét újra ráhajtjuk háromszög alakban, majd vágjuk le egyenesen a háromszöget.
- Addig ismételjük a háromszögecskék gyártását, amíg el nem fogy a rétestészta.
- A tészta tetejét kenjük be olajjal.
- Előmelegített sütőben 30 percen át aranybarnára sütjük.
Utolsó kommentek