
olíva olaj
2 kanál liszt
3 gerezd fokhagyma
csipet kömény
3 kanál vörösbor
1 konzerv csicseriborsó
45 dkg spenót
citrom
só, bors
Elkészítés:
- Hevítsük fel az olajat egy magasabb falú serpenyőben.
- Adjuk hozzá az összenyomkodott fokhagymát és a köményt és pirítsük őket egy-két percig.
- Keverjünk hozzá a két kanál lisztet és enyhén engedjük csak besűrűsödni.
- Majd öntsük hozzá a vörösbort és keverjük el jól a masszát.
- Ekkor tehetjük bele a csicseriborsót, amíg meg nem puhul és az aromát fel nem veszi teljesen.
- Fűszerezzük sóval, borssal.
- Ha túl sűrű lenne, nagyon kevés vizet adhatunk hozzá.
- Most tegyük bele a lemosott és lecsepegtetett spenót leveleket. Hagyjuk körülbeleül 2 percig, hogy teljesen összefonnyadjanak.
- Kevés citromlevet facsarjunk hozzá, majd tálalhatjuk is a kész ételt.
Utolsó kommentek