Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2007.08.14. 16:39 Spenot

Spenótsaláta almával

Hozzávalók:
4 db alma
1 db citrom (esetleg lime) leve
2 evőkanál méz
40 dkg spenót
2 maroknyi dió


Elkészítés:

  1. Az almákat mossuk meg, majd szedjük ki a magjait. Ezek után pedig szeleteljük fel őket egyforma cikkekre.
  2. A spenótot mossuk le alaposan, majd csepegtessük le.
  3. A diót serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg.
  4. Keverjük össze a két evőkanál mézet a citrom levével.
  5. Öntsük a hozzávalókat egy nagy tálba és locsoljuk meg a tetejét a mézes-citromos sziruppal.

Szólj hozzá!

Címkék: saláta vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr10139920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása