20 dkg lencse
15 dkg spenótlevél
2 kanál olívaolaj
1 fej lilahagyma
1 fél citrom
fűszerek: só, bors, bazsalikom, kakukkfű, babérlevél
Elkészítés:
- A lencsét áztassuk be előző este hideg vízbe.
- Másnap főzzük puhára sós, babérleveles vízben. Majd szűrjük le és hagyjuk kihűlni.
- Miután kihűlt, egy serpenyőben hevítsük meg a 2 kanál olívaolajat, aztán forgassuk bele a lencsét.
- Fűszerezzük: sóval, borssal, bazsalikommal és kakukkfűvel.
- Mossuk meg a spenótleveleket, csepegtessük le őket és óvatosan keverjük össze a lencsével.
- Vágjuk fel a lilahagymát karikákra és szórjuk a lencsesaláta tetejére.
- Tálalás előtt locsoljuk meg a salátát a fél citrom kifacsart levével.
Utolsó kommentek