
30 dkg mélyhűtött spenót
40 dkg filézett csirkemell
1 evőkanál fenyőmag
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál mazsola
2 evőkanál olaj
3 evőkanál fehérbor
kevés só
Elkészítés:
- A mazsolát langyos vízbe áztatjuk.
- A csirkemelleket megmossuk, majd hosszában félbevágjuk őket és egy éles kés hegyével a vastagabb részeken bevágjuk hosszában őket.
- A zúzott fokhagymát olajon megpiritjuk, majd hozzáadjuk a fenyőmagokat és enyhén megpriítjuk.
- A fokhagymához és a fenyőmaghoz hozzáadjuk a mazsolát és a mélyhűtött spenótot.
- A spenótmasszát a hússzeletek réseibe töltjük, majd a nyílásokat egy-egy fogpiszkálóval lezárjuk.
- A csirkemelleket olajjal kikent tepsibe tesszük, meglocsoljuk borral, majd 30 percig sütjük 180 fokon.
- Ha megsült, felszeleteljük a húsokat és kevés szafttal locsoljuk meg őket.
Utolsó kommentek