Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

  • KTündi82: Nem rossz, de ha Szilveszter, akkor nekem a virsli jut eszembe! A Spar-ban elég jó árakon lehet mo... (2024.12.08. 15:02) Spenótos lencsepogácsa Szilveszterre
  • meheszsandor: Ez egy remek recept, sosem tudom mit főzzek, aztán azután nézelődök csak, hogy visszajöttem vásárl... (2019.09.13. 20:52) Rakott burgonya brokkolival és spenóttal
  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2007.07.14. 21:41 Spenot

Spenóttal töltött csirkemell

Hozzávalók:
30 dkg mélyhűtött spenót
40 dkg filézett csirkemell
1 evőkanál fenyőmag
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál mazsola
2 evőkanál olaj
3 evőkanál fehérbor
kevés só

Elkészítés:

  1. A mazsolát langyos vízbe áztatjuk.
  2. A csirkemelleket megmossuk, majd hosszában félbevágjuk őket és egy éles kés hegyével a vastagabb részeken bevágjuk hosszában őket.
  3. A zúzott fokhagymát olajon megpiritjuk, majd hozzáadjuk a fenyőmagokat és enyhén megpriítjuk.
  4. A fokhagymához és a fenyőmaghoz hozzáadjuk a mazsolát és a mélyhűtött spenótot.
  5. A spenótmasszát a hússzeletek réseibe töltjük, majd a nyílásokat egy-egy fogpiszkálóval lezárjuk.
  6. A csirkemelleket olajjal kikent tepsibe tesszük, meglocsoljuk borral, majd 30 percig sütjük 180 fokon.
  7. Ha megsült, felszeleteljük a húsokat és kevés szafttal locsoljuk meg őket.

Szólj hozzá!

Címkék: főétel


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr33118098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása