Hozzávalók:
300 tempeh*
50 g nagy spenótlevél
1 gerezd fokhagyma
1/2 vöröshagyma
1 evőkanál szója szósz
só, bors
olíva olaj
Elkészítés:
- Vágjuk apróra a vöröshagymát és a fokhagymát, majd egy serpenyőben pirítsuk meg az olíva olajon őket.
- Szeleteljük fel a tempeh* kockát körülbelül 3 cm-es darabokra.
- Tegyük a fokhagymás, hagymás olajba a tempeh darabokat és pirítsuk meg mindkét oldalát.
- Fűszerezzük sóval, borssal.
- Adjuk hozzá a szójaszószt és még pirítsuk tovább 2 percig.
- Ezekután a kész tempeh darabokat tekerjük bele a spenótlevelekbe.
- Ezt követően forgassuk meg 1-1 percre a szójás olajban, majd csepegtessük le és tálaljuk.
- Köretként leginkább rizs illik hozzá.
*TEMPEH: Szójababból és rizsből erjesztéssel készült puha, enyhén füstölt ízű szójasajt. A tofuhoz hasonlóan tetszés szerint pácolható, ízesíthető.
Utolsó kommentek