Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

  • KTündi82: Nem rossz, de ha Szilveszter, akkor nekem a virsli jut eszembe! A Spar-ban elég jó árakon lehet mo... (2024.12.08. 15:02) Spenótos lencsepogácsa Szilveszterre
  • meheszsandor: Ez egy remek recept, sosem tudom mit főzzek, aztán azután nézelődök csak, hogy visszajöttem vásárl... (2019.09.13. 20:52) Rakott burgonya brokkolival és spenóttal
  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2009.03.06. 10:00 Spenot

Spenótlevélbe göngyölt tempeh tekercs

Hozzávalók:
300 tempeh*
50 g nagy spenótlevél
1 gerezd fokhagyma
1/2 vöröshagyma
1 evőkanál szója szósz
só, bors
olíva olaj

 

Elkészítés:

  1. Vágjuk apróra a vöröshagymát és a fokhagymát, majd egy serpenyőben pirítsuk meg az olíva olajon őket.
  2. Szeleteljük fel a tempeh* kockát körülbelül 3 cm-es darabokra.
  3. Tegyük a fokhagymás, hagymás olajba a tempeh darabokat és pirítsuk meg mindkét oldalát.
  4. Fűszerezzük val, borssal.
  5. Adjuk hozzá a szójaszószt és még pirítsuk tovább 2 percig.
  6. Ezekután a kész tempeh darabokat tekerjük bele a spenótlevelekbe.
  7. Ezt követően forgassuk meg 1-1 percre a szójás olajban, majd csepegtessük le és tálaljuk.
  8. Köretként leginkább rizs illik hozzá.

*TEMPEH: Szójababból és rizsből erjesztéssel készült puha, enyhén füstölt ízű szójasajt. A tofuhoz hasonlóan tetszés szerint pácolható, ízesíthető.
 

Szólj hozzá!

Címkék: főétel vegetáriánus előétel


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr76953149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása