Receptet küldte: Kácsor Béláné
Hozzávalók:
1 zacskó mirelit spenót
1 l tej
2 tojás
6 főtt tojás (feltét)
2 db zsemle
4-5 kanál liszt
kevés olaj
1 gerezd fokhagyma
csipet só
Elkészítés:
- Olvasszuk fel a mirelit spenótot.
- A zsemléket vágjuk apró kockákra és helyezzük egy tálba. Forraljuk fel a tejet, amivel öntsük le a zsemlét, amit villával törjünk össze.
- Készítsük el a rántást: kevés olajat hevítsünk fel, adjunk hozzá 4-5 kanál lisztet. Ha túl híg, akkor mehet még hozzá egy kevés liszt, ha túl sűrű, akkor olaj.
- Amikor szép világos a rántás, dobjuk rá a zúzott fokhagymát.
- Ezekután ráönthetjük a spenótot, gyorsan keverjük el.
- Egyenként folyamatos kevergetés mellett törjük bele a két tojást és adjunk hozzá egy csipet sót.
- Legvégül keverjük hozzá a tejes zsemlét, majd hagyjuk egyet forrni (továbbra is folyamatos kevergetés mellett).
- Közben főzzünk ki 6 tojást feltétként.
- Ha a spenót időközben túl sűrű lenne, akkor kevés tejjel vagy vízzel fel lehet higítani.
- Főtt tojással tálaljuk.
Tipp:
Ha friss spenótból készítjuk, akkor a levelek kilógó ereit csipkedjük le, majd alaposan mossuk meg és sós vízben tegyük fel főni.Ha kész, leszűrjük és vágódeszkán apróra vágjuk. Innentől már ugyanúgy készítjük, mint a mirelit spenótból.
Utolsó kommentek