Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2009.02.24. 10:00 Spenot

Rántott leves spenótlevelekkel

Hozzávalók:
5 dkg liszt
5 dkg olaj
víz
1 gerezd fokhagyma
pirospaprika
köménymag
só, bors
10 dkg spenótlevél
kenyérkockák

 



Elkésztés:

  1. A lisztből és az olajból rántást készítünk és barnára pirítjuk.
  2. Vegyük le tűzről és fűszerezzük pirospaprikával, val és borssal.
  3. Adjunk hozzá egy csipet egész köménymagot és a zúzott fokhagymát.
  4. Öntsük fel fél liter hideg vízzel, majd keverjük simára.
  5. Adjuk hozzá a spenótleveleket.
  6. Forraljuk fel és hagyjuk megfonnyadni a spenótot.
  7. Tálalás előtt adjuk hozzá a pirított kenyérkockákat.

Szólj hozzá!

Címkék: leves vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr63935224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása