Hozzávalók:
1/2 kg sertésoldalas
1 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
só, bors
darált erőspaprika
víz
1 konzerv fehérbab
15 dkg spenótlevél
2 szál répa
húsleveslé
Elkésztés:
- A sertésoldalast kisebb húsdarabokra vágjuk.
- A darált erőspaprikát keverjük el a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és kenjük be vele alaposan a húst.
- Tegyük tepsibe a húsokat, szórjuk mellé a karikára vágott hagymaszeleteket, majd öntsünk alá 2 dl vizet.
- Alufóliával takarjuk le és közepes lángon süssük kb. 50 percet, amíg megpuhul.
- Vegyük le a fóliát a tetejéről és süssük még pirosra a tetejét körülbelül 5 percig.
- Ezalatt húsleves lében tegyük fel főni egészben a répát és a megmosott spenótleveleket.
- Amikor megfőttek, akkor a répát szeleteljük apró darabokra, és keverjük hozzá a spenóttal együtt a fehérbabhoz.
- Tálaláskor a hús szaftjából öntsünk a salátás köret alá.
Utolsó kommentek