Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

  • KTündi82: Nem rossz, de ha Szilveszter, akkor nekem a virsli jut eszembe! A Spar-ban elég jó árakon lehet mo... (2024.12.08. 15:02) Spenótos lencsepogácsa Szilveszterre
  • meheszsandor: Ez egy remek recept, sosem tudom mit főzzek, aztán azután nézelődök csak, hogy visszajöttem vásárl... (2019.09.13. 20:52) Rakott burgonya brokkolival és spenóttal
  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2009.01.26. 10:00 Spenot

Citromos gnocchi spenóttal és zöldborsóval

Hozzávalók:
1 csésze zöldborsó
1 doboz főző tejszín
1 gerezd fokhagyma
20 dkg friss spenótlevél
1 teáskanál citromlé
reszelt citromhéj
gnocchi
olaj

Elkészítés:

  1. Pároljuk meg a zöldborsót.
  2. A zúzott fokhagymát szintén kevés olajon pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a spenótot és fonnyasszuk meg.
  3. A gnocchit főzzük ki sós vízben, majd szűrjük le és tálaljuk mély tányérban.
  4. A megpárolt zöldborsót keverjük hozzá a spenóthoz és öntsük fel főző tejszínnel.
  5. Forraljuk fel, ízesítsük sóval, borssal és 1 teáskanál citromlével.
  6. Tálaláskor a gnocchi tetejére merjünk a szószból, továbbá szórjuk meg reszelt citromhéjjal.

6 komment

Címkék: tészta főétel vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr75872854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.01.27. 13:34:01

Isteni finom lehet, köszönjük! :)

sylblog 2009.01.27. 18:17:45

Gondolom ez a recept, úgy született, hogy ami éppen otthon volt,abból alkottál valamit;)

Parajka 2009.01.27. 21:21:41

Sziasztok!

Örülök, hogy felfedeztem a blogot.

Imádom a spenótot én is, gyakran beszerzek egy egész halommal. Utána napokig eszem mindenféle formában, mindenbe beletéve, stb.

Ki fogom próbálni a recepteket.

Parajka 2009.01.28. 08:01:09

"A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma."

Szerencsére ez nem igaz. Ha megkérdezem a gyerekeimet, hogy mit főzzek, olyan gyakran választják a spenótot, hogy Apuka néha fellázad.

Amit mama, meg K. néni főz, az pedig nem ízlik nekik. Pedig szerintem a legegyszerűbben főzöm:

Pici olaj, pár gerezd fokhagyma, kevés liszt, fél liter normál tej, egy zacskó mirelit paraj (nem a pürés), só, bors.

Érdekes, hogy igazi leveles spenótból nem szeretik, sem zsömlével sűrítve.
Más spenótos ételt szívesen megesznek, közös kedvencünk reggelire a spenótos rántotta.

Spenot 2009.01.28. 11:50:22

Gyerekkoromban nekem is zsömlével sűrítette anyukám, én sem szerettem úgy :( ... érdekes.

ttimke 2010.04.16. 13:58:25

Ma ilyet főztünk. Nagyon finom lett, köszi a receptet! :)
süti beállítások módosítása