Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2009.01.02. 10:00 Spenot

Kagylóleves spenóttal

Hozzávalók:
50 dkg kagyló
30 dkg spenótlevél
1 húsleves kocka
4 gerezd fokhagyma
7 dkg vaj
só, bors

 

Elkészítés:

  1. A kagylókat alaposan mossuk meg, esetleg meg is sikálhatjuk a héját.
  2. A kagylót tegyük fel főni forrásban lévő vízbe. A vízhez adjunk hozzá t és 2 gerezd egész fokhagymát.
  3. A vajon pirítsuk meg a zúzott fokhagymát, majd a megmosott spenótleveleket.
  4. Fűszerezzük val, borssal.
  5. Amikor kellően megfonnyadt, öntsük fel vízzel és adjuk hozzá a húsleveskockát.
  6. Amikor a kagyló elkészült (kinyíltak és körülbelül 10-12 percet főztük őket), vegyük ki a léből és tálaljuk.
  7. Tálaláskor tegyünk a tányérra kagylót, majd merjünk rá a spenótos levesből.

Szólj hozzá!

Címkék: leves


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr61848940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása