Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

  • KTündi82: Nem rossz, de ha Szilveszter, akkor nekem a virsli jut eszembe! A Spar-ban elég jó árakon lehet mo... (2024.12.08. 15:02) Spenótos lencsepogácsa Szilveszterre
  • meheszsandor: Ez egy remek recept, sosem tudom mit főzzek, aztán azután nézelődök csak, hogy visszajöttem vásárl... (2019.09.13. 20:52) Rakott burgonya brokkolival és spenóttal
  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2008.12.24. 10:05 Spenot

Afrikai harcsafilé spenóttal göngyölve

Hozzávalók:
4 réteslap
1 afrikai harcsafilé
6 db spárga
30 dkg spenótlevél
2 fokhagyma
vaj
olaj
só, bors


Elkészítés:

  1. A fokhagymát vajon megpirítjuk.
  2. A spenótleveleket megmossuk, apróbb darabokra tépkedjük és a fokhagymához adjuk, vajon megfonnyasszuk.
  3. Közben a réteslapokat kiterítjük, a rétegek között megkenjük olajjal, majd egymásra tesszük a négy réteslapot.
  4. A spenótot fűszerezzük val, borssal.
  5. Majd a kész spenótot rétegezzük a réteslapra.
  6. Helyezzük rá a besózott afrikai harcsa filét.
  7. A hal közepébe helyezzünk 2 db spárgát.
  8. Tekerjük fel a rétest és kenjük meg a tetejét olajjal.
  9. Helyezzünk sütőpapírt a tepsibe, majd tegyük rá a göngyölt harcsafilét és süssük 30 percig közepes sütőben.

Szólj hozzá!

Címkék: hal főétel hellókarácsony ünnepi étel


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr35839611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása