A recept forrása: Moha & Sáfrány
http://mohaessafrany.blogspot.com
Hozzávalók:
3-4 közepes méretű cékla
tengeri só
frissen őrölt bors
olíva olaj
-az öntethez:
1 pohár natúr joghurt
1 teáskanál méz
tk római kömény
-a többi:
3 marék csicseriborsó
5-6 marék bébi spenót
10 dkg feta
2 marék pirított fenyőmag
Elkészítés:
- A céklát vágjuk össze, majd sózzuk, borsozzuk és locsoljuk meg kevés olíva olajjal.
- Ezekután süssük meg 200 fokra előmelegített sütőben (kb. egy, másfél óra alatt van kész).
- Az öntet elkészítéséhez keverjünk 1 pohár natúr joghurtot egyteáskanál mézzel és római köménnyel.
- A megmosott spenótot halmozzuk tányérra a megfőtt csicseriborsóval és a céklával. Majd locsoljuk meg az öntettel őket, utána halmozzunk rá még egy réteg spenótot és borsót, aztán ismét az öntet.
- A tetejére tegyük a fetát és a maradék céklát, majd befejezésként hintsük meg pirított fenyőmaggal.
Utolsó kommentek