Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2008.10.03. 10:00 Spenot

Spenótos rakott krumpli

Hozzávalók:
25 dkg gépsonka
fél kg krumpli
25 dkg spenót
2 doboz tejföl
15 dkg reszelt sajt
3 gerezd fokhagyma

bors
szerecsendió
olaj

Elkészítés:

  1. Kevés olajon pirítsuk meg az apróra vágott fokhagymát, majd adjuk hozzá a csíkokra vágott sonkát.
  2. Adjuk hozzá a spenótot és rövid ideig együtt pároljuk őket.
  3. A párolás után zzuk, borsozzuk, rakjunk hozzá egy csipet szerecsendiót, majd öntsük nyakon tejföllel.
  4. A krumplit főzzük meg, vágjuk karikákra és rétegesen rakjuk a tepsibe.
  5. Minden réteg közé tegyünk a spenótos mártásból.
  6. Krumplival zárjuk a sort, majd sajttal szórjuk meg és 35-40 percre 180-190 fokos sütőbe tegyük.

Szólj hozzá!

Címkék: főétel


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr23657338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása