Hozzávalók:
25 dkg gépsonka
fél kg krumpli
25 dkg spenót
2 doboz tejföl
15 dkg reszelt sajt
3 gerezd fokhagyma
só
bors
szerecsendió
olaj
Elkészítés:
- Kevés olajon pirítsuk meg az apróra vágott fokhagymát, majd adjuk hozzá a csíkokra vágott sonkát.
- Adjuk hozzá a spenótot és rövid ideig együtt pároljuk őket.
- A párolás után sózzuk, borsozzuk, rakjunk hozzá egy csipet szerecsendiót, majd öntsük nyakon tejföllel.
- A krumplit főzzük meg, vágjuk karikákra és rétegesen rakjuk a tepsibe.
- Minden réteg közé tegyünk a spenótos mártásból.
- Krumplival zárjuk a sort, majd sajttal szórjuk meg és 35-40 percre 180-190 fokos sütőbe tegyük.
Utolsó kommentek