Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2008.09.08. 09:30 Spenot

Spenót sárgarépás burgonyával

Recept forrása: Ízbolygó
http://izbolygo.extra.hu

Hozzávalók:
40 dkg burgonya
30 dkg sárgarépa
olíva olaj
8-10 dkg reszelt parmezán
10 dkg vaj
1 póréhagyma
só, bors
40 dkg fagyasztott leveles spenót
5 gerezd fokhagyma
Elkészítés:

  1. A póréhagymát karikázzuk fel és fonnyasszuk meg olíva olajon.
  2. Ezekután öntsük rá a spenótot és pároljuk meg.
  3. Ízesítsük val, borssal, majd reszeljünk rá fokhagymát.
  4. A burgonyát és a répát pucoljuk meg, kockázzuk fel.
  5. Mindkettőt sós vízben főzzük meg.
  6. Ha megfőttek, öntsük le róluk a vízet, majd pürésítsük a vajjal illetve reszelt parmezánnal.
  7. Halmozzuk egy tűzálló tálba a répás-burgonyakrém felét, rá a spenótot, majd fedjük be a maradék répás-burgonyával.
  8. Süssük 150 fokon 10 percig.

1 komment

Címkék: köret feltét vegetáriánus előétel


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr18644062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

peszter 2008.11.21. 22:20:49

Nagyon jóizű étel a kinézéséhez képest, szerette a család. Én legközelebb talán meghagynám a főtt krumplit és répát apró kockában, megforgatnám a vajban, és leraknám a recept szerint, a közöket reszelt sajttal megszórva. Tovább sütném 10 percnél, hogy a sajt rásüljön. Meglátom...
süti beállítások módosítása