Recept forrása: Ízbolygó
http://izbolygo.extra.hu
Hozzávalók:
40 dkg burgonya
30 dkg sárgarépa
olíva olaj
8-10 dkg reszelt parmezán
10 dkg vaj
1 póréhagyma
só, bors
40 dkg fagyasztott leveles spenót
5 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
- A póréhagymát karikázzuk fel és fonnyasszuk meg olíva olajon.
- Ezekután öntsük rá a spenótot és pároljuk meg.
- Ízesítsük sóval, borssal, majd reszeljünk rá fokhagymát.
- A burgonyát és a répát pucoljuk meg, kockázzuk fel.
- Mindkettőt sós vízben főzzük meg.
- Ha megfőttek, öntsük le róluk a vízet, majd pürésítsük a vajjal illetve reszelt parmezánnal.
- Halmozzuk egy tűzálló tálba a répás-burgonyakrém felét, rá a spenótot, majd fedjük be a maradék répás-burgonyával.
- Süssük 150 fokon 10 percig.
Utolsó kommentek