Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2008.01.26. 08:00 Spenot

Avokádó leves spenóttal

Hozzávalók:
fél vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
olíva olaj
15 dkg spenótlevél
4 dl joghurt
1 avókádó
kurkuma, só, bors
reszelt narancshéj

Elkészítés:
  1. Az olíva olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát.
  2. Adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, kevés kurkumát és , borst.
  3. Öntsük fel 2 dl vízzel. Amikor a víz már lobog, tegyük bele a spenótleveleket.
  4. Amint összefonnyadtak a levelek, öntsük át a lével együtt a turmixgépbe.
  5. Kanalazzunk bele 4 dl joghurtot és kockázzuk hozzá az avokádót.
  6. Turmixoljuk össze a hozzávalókat, majd a krémes levest még egyszer forraljuk össze.
  7. Fogyasztható hidegen és melegen egyaránt.
  8. Tálaláskor a tetejét szórjuk meg reszelt narancshéjjal.

Szólj hozzá!

Címkék: leves vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr3286483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása