Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

  • KTündi82: Nem rossz, de ha Szilveszter, akkor nekem a virsli jut eszembe! A Spar-ban elég jó árakon lehet mo... (2024.12.08. 15:02) Spenótos lencsepogácsa Szilveszterre
  • meheszsandor: Ez egy remek recept, sosem tudom mit főzzek, aztán azután nézelődök csak, hogy visszajöttem vásárl... (2019.09.13. 20:52) Rakott burgonya brokkolival és spenóttal
  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2008.01.24. 09:00 Spenot

Töltött sepnótlevél


Hozzávalók:
6 db nagy spenótlevél
2 db májkrém konzerv
1 db Camping sajt
2 marék rizs
10 dkg fetasajt
pirosarany vagy erőspista
szójaszósz
só, bors

Elkészítés:
  1. A májkrémet, a fetasajtot és a sajtkrémet dolgozzuk össze egy tálban.
  2. Ha színesíteni és erősíteni szeretnénk a tölteléket, akkor keverjünk hozzá egy kevés pirosaranyat vagy erőspistát.
  3. Ezalatt a rizst tegyük fel főni és hagyjuk puhára párolódni.
  4. Ha a rizs elkészült, akkor keverjük hozzá a krémhez.
  5. A tölteléket fűszerezzük val, borssal.
  6. A spenótleveleket terítsük szét és hosszában töltsük meg a májkrémmel.
  7. Ezekután tekerjük fel a spenótot henger alakúvá.
  8. Helyezzük egy tányérra a tekercseinket és fél órára tegyük a hűtőbe őket.
  9. Kellő hűtés után az egyenletlen széleit vágjuk le egy éles késsel.
  10. Tálaláskor locsoljuk meg enyhén szójaszósszal.

Szólj hozzá!

Címkék: előétel nemzetközi konyha


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr71286388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása