
Hozzávalók:
12 db osztriga
15 dkg spenótlevél
olaj
1 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt sajt
1 citrom
jégkockák


Ezek után óvatosan széthajtjuk az osztriga héját, ügyeljünk arra, hogy a leve ne folyjon ki.
Elkészítés:
- A kinyitott osztrigákat a levükkel együtt tegyük lábasba és kevés vízben pároljuk meg őket.
- Ezalatt a spenótleveleket vágjuk apróra és kevés olajon fonnyasszuk meg őket.
- A spenóthoz reszeljünk 1 gerezd friss fokhagymát, majd locsoljuk meg egy kevés olíva olajjal.
- Ha enyhén megpárolódtak az osztrigáink, akkor tegyük őket sütőlapra, kanalazzunk spenót tölteléket a héjakba, majd kevés sajtot szórjunk a tetejükre.
- Tegyük a sütőbe az osztrigákat és addig süssük, amíg a sajt meg nem olvad.
- Tálaláskor friss, tört jégkockákon citrommal tálaljuk.
Utolsó kommentek