
Hozzávalók:
25 dkg lencse
5 szem burgonya
30 dkg spenót
babérlevél
só, bors
1 fej hagyma
fél citrom leve
olaj
Elkészítés:
- A lencsét áztassuk be egy éjszakára.
- Másnap tegyük fel főni sós, babérleveles vízbe főni.
- Addig főzzük, amíg meg nem puhul, majd szűrjük le.
- Ezalatt tegyük fel a meghámozott, kockára vágott burgonyát szintén sós vízbe főni.
- Vágjuk apróra a hagymát és kevés olajon pároljuk meg.
- Adjuk hozzá a spenótleveleket és fonnyasszuk meg őket.
- Keverjük hozzá a leszűrt és lecsöpögtetett lencsét, majd fűszerezzük sóval, borssal és egy fél citrom levével.
- Ha a burgonya megfőtt, szűrjük le és forgassuk a lencséhez.
Utolsó kommentek