
25 dkg sárgaborsó
15 dkg spenótlveél
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors, pirospaprika
vegeta
kömény, majoranna
olaj
Elkészítés:
- A sárgaborsót áztassuk be egy éjszakára.
- Egy fej hagymát kockázzunk fel és olajon pirítsuk meg.
- Az olajon fonnyasszuk meg a spenótleveleket.
- Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd fűszerezzük sóval, borssal, vegetával és kevés pirospaprikával.
- A sárgaborsót szűrjük és csepegtessük le, forgassuk a hagymához és a spenóthoz, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje és tegyük fel főni.
- Szórjunk bele őrölt köményt és majorannát.
- Főzzük addig, míg a sárgaborsó teljesen meg nem puhul, majd tálalhatjuk.
Utolsó kommentek