
2 db csirkemell
30 dkg spenót
15 dkg dió
fűszerek: só, kakukkfű
Meggyszósz:
2 dl tejszín
1 evőkanál liszt
fél üveg meggybefőtt
fahéj
szegfűszeg
pár csepp citromlé
Elkészítés:
- A csirkemelleket vágjuk fel csíkokra, majd sózzuk be őket, ezek után pedig kakukkfűvel szórjuk meg.
- Kevés olajon süssük barnára a csirkecsíkokat egy teflon edényben.
- Ezalatt a meggyet tegyük fel egy kevés vízben főni.
- A vízhez adjunk fahéjat, egy csipet szegfűszeget és pár csepp citromlét.
- A tejszínnel keverjük simára a lisztet, higítsuk egy kevés meggylével, majd keverjük a meggyhez a habarást.
- Pár percig hevítsük és sűrítsük be a meggyszószt.
- Ezalatt mossuk le alaposan a spenótleveleket, tegyük tálra őket.
- Szórjuk meg a spenótsalátát dióbéllel, a megsült csirkecsíkokkal, majd kanalazzunk rá meggyszószt meggy darabkákkal.
Utolsó kommentek