Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2007.12.09. 08:00 Spenot

Ricotta pürés spenót-tészta

Hozzávalók:
1 csomag csigatészta
20 dkg fagyasztott spenótkrém
1 dl tejszín
15 dkg ricotta sajt
1 gerezd fokhagyma
fűszer: só, bors


Elkészítés:
  1. Főzzünk ki egy csomag csigatésztát sós vízben.
  2. Engedjük fel a fagyasztott spenótkrémet, kevés tejszínnel higítsuk.
  3. Adjunk hozzá egy gerezd zúzott fokhagymát és a többi fűszert, a t és a borsot.
  4. Majd a tűzről levéve keverjük hozzá a ricotta sajtot. A pépesebb állag érdekében robotgéppel simává dolgozhatjuk a krémet.
  5. Ha megfőtt a tészta, szűrjük le, majd dolgozzuk össze a ricottás krémmel.

Szólj hozzá!

Címkék: tészta főétel vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr68233278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása