
50 dkg liszt
5 dkg fagyasztott spenótkrém
2,5 dkg élesztő
2 tojás
5 dkg vaj
2 dl tej
csipet só
Elkészítés:
- Az élesztőt keverjük össze egy kevés langyos tejjel és várjuk meg, amíg habosodik.
- Keverjük hozzá a lisztet, a spenótot, a tojást és a vajat.
- Ha túl lágy, akkor öntsünk hozzá annyi lisztet, amennyit még felvesz, ha túl száraz, akkor tejjel lágyíthatjuk.
- Szórjunk bele egy csipet sót.
- A tésztát dolgozzuk hólyagosra.
- Hagyjuk kelni egy órán át.
- A megkelt tésztát osszuk kisebb adagokra, formáljunk belőlük kisebb labdákat, majd egy kikent tepsibe helyezzük őket.
- Ha megkenjük a zsemlék tetejét tojással, akkor fényesebbé válik.
- Közepes hőmérsékleten süssük 15-20 percig.
Utolsó kommentek