Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2007.10.18. 06:00 Spenot

Indiai Saag Aloo

Hozzávalók:
40 dkg újburgonya
20 dkg spenót
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
olaj
1 kávéskanál kurkuma
késhegynyi gyömbér
1 csili
1 kanál tej
fűszerek: só, bors
garam masala
(indiai fűszerkeverék)

Elkészítés:
  1. A félbevágott burgonyákat főzzük meg.
  2. A hagymát karikázzuk fel, a fokhagymát vágjuk apróra, majd kevés olajon süssük meg őket. Adjuk hozzá a t, borsot, csilit, gyömbért, kurkumát és a garam masalát.
  3. Keverjük hozzá a felaprított spenótleveket.
  4. Öntsük fel a tejjel, dolgozzuk hozzá az ételhez.
  5. Végül tegyük bele a megfőtt burgonyát és forgassuk össze az alappal.

Szólj hozzá!

Címkék: főétel vegetáriánus nemzetközi konyha


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr46194598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása