Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2007.09.27. 22:25 Spenot

Spenótos metélt tészta

Hozzávalók:
2 db tojás
35 dkg liszt
20 dkg spenót
víz
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj

Elkészítés:
  1. Főzzük meg a spenótokat, majd szűrjük és csepegtessük le őket.
  2. Turmixoljuk össze vagy kézirobotgéppel dolgozzuk pépessé a spenótleveleket és a fokhagymákat.
  3. Egy tálba keverjünk össze 2 tojást 35 dkg liszttel és dolgozzuk jól össze őket.
  4. Adagoljuk a  tésztához a spenótkrémet.
  5. Amikor a tészta felvette az összes lisztet, gyúrjuk addig, amíg kemény és megfelelő állagú nem lesz.
  6. Ha túl kemény, akkor nyugodtan adjunk hozzá egy kis vizet.
  7. A tészta akkor jó, ha gyúrás közben leválik a kézről.
  8. Vágjuk ketté a tésztát és a két adagból formáljunk egy-egy cipót.
  9. Hagyjuk pihenni a kupacokat egy negyedórát.
  10. Lisztezzünk be egy deszkát, majd az egyik tésztát nyújtsuk ki 2 mm vastagra, majd szórjuk be kevés liszttel a tetejét.
  11. Hagyjuk újra 15 percet szikkadni a tésztát.
  12. Majd tekerjük fel egy belisztezett sodrófára és hosszában egy éles késsel vágjuk ketté, majd ismét ketté, egészen gyufaszál szélességűekre.
  13. Terítsük szét őket egyesével, hogy tovább száradjon a tészta.
  14. Ha már csont kemény lett, akkor száraz helyen tároljuk.
  15. Ha kifőzzük, akkor kifőzéskor adjunk olajat a vízhez, hogy ne ragadjanak össze a tészta szálak.

3 komment

Címkék: tészta főétel vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr13179112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

joyner · http://zsuzsifoz.blogspot.com/ 2007.09.28. 18:45:40

Nagyon jó ez a blog, nem csak spenótkedvelőknek.
Én a spenótos spagettit szoktam mostanában készíteni, amihez vajon pórét és fokhagymát párolok, rádobok egy kis sonkát, majd a spenótot is, ha megfonnyadt, tejszínnel felöntöm és kicsit sűrűbbre főzöm. Sóval, frissen őrölt borssal, szerecsendióval fűszerezem, a spagettit belekeverem, parmezánnal megszórva tálalom. Nagyon finom és gyors kaja.

Spenot 2007.10.01. 20:55:53

Köszönöm!
A recepted nagyon jó! Ha hozzájárulsz, akkor feldolgoznám (természetesen a neved feltűntetésével).

További jó böngészést kívánok!
Spenót

zsuzsi · http://zsuzsifoz.blogspot.com 2007.10.08. 10:42:09

Persze,nyugodtan felteheted. Anyukám nagyon fog örülni, mert már ígértem neki, hogy látható lesz, de szerintem itt jó helyen lesz a többi spenót közt!
Ma egyébként spenótos palacsinta a terv, csak nagyon lusta vagyok:))
süti beállítások módosítása