Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2007.09.14. 15:23 Spenot

Spenótos ravioli



Hozzávalók
:
30 dkg liszt
30 dkg spenótlevél
4 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
10 dkg parmezan sajt
fűszerek: só, bors, szerecsendió


Elkészítés:
  1. A lisztet egy csipetnyi val, 2 kanál olajjal és annyi vízzel, amennyit felvesz, gyúrjuk össze, amíg rugalmas tésztát nem kapunk.
  2. Hagyjuk 1 órát pihenni a tésztát.
  3. Ezalatt a spenótot mossuk meg alaposan és tegyük fel forró vízbe főni pár percre.
  4. Ha megfonnyadt, csepegtessük le, majd vágjuk apróra. Egy csipetnyi vágott spenótot tegyünk félre.
  5. Keverjük el kevés olajjal, val, szerecsendióval, borssal és a zúzott fokhagymával a parajt.
  6. Ha megkelt a tészta, osszuk ketté és nyútjsuk ki kb. 2 mm vékonyra.
    Kiskanálnyi spenóthalmokat rakjunk az egyik tésztára körülbelül 2 cm távolságra egymástól.
  7. Ráborítjuk a második tésztát és szabályos négyzeteket vágunk ki derelyevágóval.
  8. A kis raviolikat bő, forrásban lévő olajos vízben főzzük ki kb. 5 percig.
  9. Tálaláskor szórjuk meg a ravioli tetejét reszelt parmezánnal és a maradék apróra vágott spenóttal.

komment

Címkék: tészta főétel vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr14165439
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása