Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2007.08.05. 16:08 Spenot

Finn spenótleves: Pinaattikeitto

Hozzávalók:
5 dkg vaj
5-6 evőkanál liszt
2 liter tej
500 gr fagyasztott spenót
csipet só
1 kanál cukor


Elkészítés:
  1. A vajat megolvasztjuk és hozzáadjuk a lisztet.
  2. Folyamatos kevergetés mellett felöntjük tejjel.
  3. Ezek után hozzáadjuk a kiolvadt spenótot, majd forraljuk össze a levest kb. 15 percen át.
  4. Közben fűszerezzük egy csipet val és egy kanál cukorral.
  5. Tálaláskor ültessünk a tányérok tetejére egy-egy  félbevágott keménytojást.

Szólj hozzá!

Címkék: leves vegetáriánus nemzetközi konyha


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr45132838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása