Hozzávalók:
1 evőkanál olíva olaj
4 gerezd zúzott fokhagyma
1 kockára vágott vöröshagyma
4 db hámozott, kockára vágott krumpli
500g friss spenót
Fűszerek: kömény, friss kapor, szerecsendió, só, bors
3-4 evőkanál friss citromlé
4 evőkanál tejföl
6 szelet pirított rozs kenyér
Elkészítés:
- Az olívaolajban megpirítjuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát.
- Hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, felengedjük vízzel és addig főzzük, amíg puha nem lesz.
- A végén beletesszük a spenótot és még főzzük további 10 percig a levest.
- Ekkor ízesíthetjük köménnyel, szerecsendióval, kaporral, sóval és borssal.
- Amikor már teljesen megpuhultak a hozzávalók, turmixgépbe öntjük a levest és teljesen simára pépesítjük a leves állagát.
- Végül hozzáadjuk a tejfölt és a citromlét.
- További 5-7 percig még forraljuk nagyon alacsony hőfokon.
- Tálaljuk pirított rozskenyérrel, díszítsük citromkarikával és egy csipet tejföllel.
Utolsó kommentek