Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

  • Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2011.02.23. 11:07 Spenot

Spenótos túróval töltöt pritaminpaprika

Hozzávalók:
4 db pritaminpaprika
25 dkg túró
2 dl tejföl
20 dkg spenót
fokhagyma
vaj
só, bors, kakukkfű
olíva olaj

Elkészítés:
1. Mossuk meg és vágjuk félbe a pritaminpaprikákat.
2. Locsoljuk meg egy kevés olíva olajjal.
3. A spenótot kevés vajon pároljuk meg, adjuk hozzá a reszelt fokhagymát.
4. Keverjük ki a túrót a tejföllel. Ízesítsük val, borssal és kevés kakukkfűvel.
5. Adjuk hozzá a spenótot.
6. Töltsuk meg a túrós-spenótos masszával a pritaminpaprikákat.
7. Tegyük tepsibe és süssük lassú tűzön 20 percet.

Tipp: Tetejét reszelt sajttal gazdagíthatjuk.

1 komment

Címkék: köret vegetáriánus előétel


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr462683145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.