Hozzávalók:
1/2 csésze alma vaj
3 evőkanál oliva olaj
2 evőkanál almabor ecet
2 teáskanál mustár
só, bors
4 csésze friss bébi spenót
1/2 csésze dióbél
1/4 csésze reszelt vagy forgácsolt sajt
Almavaj:
Alma
almaecet
őrölt fahéj
cukor
szerecsendió
narancshéj
szegfűszeg vagy almás sütemény fűszerkeverék
Elkészítés:
- Keverjük össze az almavajat, az olíva olajat, almabor ecetet, mustárt alaposan.
- Fűszerezzük sóval, borssal.
- Mossuk meg a spenótleveleket, szedjük tányérra őket.
- Szórjuk meg hámozott dióval, forgácsolt sajttal, majd végül locsoljuk meg a spenótot az almavajos szósszal.
Almavaj:
- Hámozzuk meg és vágjuk kisebb kockákra az almát, majd turmixoljuk krémesre az almaecettel.
- Főzzük a krémet kb 1 óráig (folyamatos kevergetés mellett).
- Közben ízesítsük fahéjjal, cukorral, szerecsendióval, szegfűszeggel és reszelt narancshéjjal. Egyszerűbben hozzákeverhetünk almás sütemény fűszerkeveréket.
- Hűtőben tárolandó, ha azonban tartósítószert is keverünk hozzá, akkor bármeddig eláll, hasonlóan a dzsemekhez.
Utolsó kommentek