Hozzávalók:
(4 személyre)
25 dkg spenót
6 tojás
2 dl tej
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
20 dkg sajt
só, bors
Elkészítés:
- A fagyasztott spenótot olvasszuk ki, majd melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- A tojást keverjük simára 2 dl tejjel.
- Vágjuk apróra a vöröshagymát és a fokhagymát, majd keverjük el őket a reszelt sajttal és a kinyomkodott spenóttal (szűrőbe téve egy kanál segítségével passzírozzuk ki a levét).
- Fűszerezzük sóval, borssal.
- Öntsük hozzá a tojásos tejet, majd egy kivajazott formába öntsük bele a masszát. Nem emelkedik meg magasra a sütés során, ezért választhatunk alacsonyfalú tepsit is.
- 30 perc alatt átsül a lepény, majd tálalható köretként, reggeliként vagy vacsoraként. Hidegyen és melegen egyaránt fogyasztható.
Utolsó kommentek