Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

  • KTündi82: Nem rossz, de ha Szilveszter, akkor nekem a virsli jut eszembe! A Spar-ban elég jó árakon lehet mo... (2024.12.08. 15:02) Spenótos lencsepogácsa Szilveszterre
  • meheszsandor: Ez egy remek recept, sosem tudom mit főzzek, aztán azután nézelődök csak, hogy visszajöttem vásárl... (2019.09.13. 20:52) Rakott burgonya brokkolival és spenóttal
  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2008.02.09. 09:00 Spenot

Spenótlepény

Recept forrása: Gesztenye Gusztika
http://konyha.blogter.hu/

Hozzávalók:
(4 személyre)
25 dkg spenót
6 tojás
2 dl tej
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
20 dkg sajt
só, bors

Elkészítés:
  1. A fagyasztott spenótot olvasszuk ki, majd melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. A tojást keverjük simára 2 dl tejjel.
  3. Vágjuk apróra a vöröshagymát és a fokhagymát, majd keverjük el őket a reszelt sajttal és a kinyomkodott spenóttal (szűrőbe téve egy kanál segítségével passzírozzuk ki a levét).
  4. Fűszerezzük val, borssal.
  5. Öntsük hozzá a tojásos tejet, majd egy kivajazott formába öntsük bele a masszát. Nem emelkedik meg magasra a sütés során, ezért választhatunk alacsonyfalú tepsit is.
  6. 30 perc alatt átsül a lepény, majd tálalható köretként, reggeliként vagy vacsoraként. Hidegyen és melegen egyaránt fogyasztható.

2 komment

Címkék: reggeli feltét vegetáriánus előétel


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr44328258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enique 2008.07.18. 11:54:37

tegnap elkészítettem ez az ételt a fenti recept alapján, és az eredmény nem lett túl jó. szerintem fontos, hogy megdinszteljük a hagymát előtte! mert különben se nem nyers-se nem átsült állaga lesz a hagymának, és az nem jó (gyomornak sem).
továbbá a tojás mennyiségét is sokallom, nekem 4 db bőven elég volt.

réku · http://reku.wordpress.com/ 2008.11.05. 17:23:41

Nagyon hasonlít a spenótos quiche-hez ez a massza. A franciák réteslapban sütnék ki. A tej fele helyett bizonyára 2 dl. tejszín kerülne bele. Én ezt készítettem el, de nem foglalkoztam az adagokkal. egy adag spagettit is kifőztem, azt is hozzákevertem. a kivajazott tepsit prézlivel is meghintettem, a massza tetejére még reszeltem sajtot. nagyon finom lett!
süti beállítások módosítása