Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2008.02.09. 09:00 Spenot

Spenótlepény

Recept forrása: Gesztenye Gusztika
http://konyha.blogter.hu/

Hozzávalók:
(4 személyre)
25 dkg spenót
6 tojás
2 dl tej
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
20 dkg sajt
só, bors

Elkészítés:
  1. A fagyasztott spenótot olvasszuk ki, majd melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. A tojást keverjük simára 2 dl tejjel.
  3. Vágjuk apróra a vöröshagymát és a fokhagymát, majd keverjük el őket a reszelt sajttal és a kinyomkodott spenóttal (szűrőbe téve egy kanál segítségével passzírozzuk ki a levét).
  4. Fűszerezzük val, borssal.
  5. Öntsük hozzá a tojásos tejet, majd egy kivajazott formába öntsük bele a masszát. Nem emelkedik meg magasra a sütés során, ezért választhatunk alacsonyfalú tepsit is.
  6. 30 perc alatt átsül a lepény, majd tálalható köretként, reggeliként vagy vacsoraként. Hidegyen és melegen egyaránt fogyasztható.

2 komment

Címkék: reggeli feltét vegetáriánus előétel


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr16328258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enique 2008.07.18. 11:54:37

tegnap elkészítettem ez az ételt a fenti recept alapján, és az eredmény nem lett túl jó. szerintem fontos, hogy megdinszteljük a hagymát előtte! mert különben se nem nyers-se nem átsült állaga lesz a hagymának, és az nem jó (gyomornak sem).
továbbá a tojás mennyiségét is sokallom, nekem 4 db bőven elég volt.

réku · http://reku.wordpress.com/ 2008.11.05. 17:23:41

Nagyon hasonlít a spenótos quiche-hez ez a massza. A franciák réteslapban sütnék ki. A tej fele helyett bizonyára 2 dl. tejszín kerülne bele. Én ezt készítettem el, de nem foglalkoztam az adagokkal. egy adag spagettit is kifőztem, azt is hozzákevertem. a kivajazott tepsit prézlivel is meghintettem, a massza tetejére még reszeltem sajtot. nagyon finom lett!
süti beállítások módosítása