Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2007.11.29. 07:00 Spenot

Spenótos tészta aszalt szilvával


Hozzávalók
:
fél csomag csigatészta
olaj
egy marék fenyőmag
15 dkg spenótlevél
7 dkg aszalt szilva
fűszerek: só, gyömbér

Elkészítés:
  1. Főzzünk ki egy fél csomag csigatésztát sós vízben.
  2. Olajon pirítsuk meg a fenyőmagokat, majd fonnyasszuk hozzájuk a spenótleveleket.
  3. Dobáljuk bele az aszalt szilvákat, amely egy kevés édes ízt kölcsönöz a spenótnak.
  4. Fűszerezzük csipet val és gyömbérrel.
  5. Ha megfőtt, akkor szűrjük le a tésztát és öntsük rá az aszalt szilvás spenótot.

Szólj hozzá!

Címkék: tészta főétel vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr75233239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása