Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2007.11.05. 06:00 Spenot

Indiai spenótos gombócok



Hozzávalók
:
50 dkg fagyasztott spenót
17 dkg liszt
1 apróra vágott vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
fűszerek: kömény, koriander, só
olaj

Joghurt szósz
olaj
csipet mustármag
petrezselyem
1 aprított chili
2,5 dl joghurt

Elkészítés:
  1. Keverjük össze a spenótot a liszttel, a hagymával, 2 gerezd fokhagymával, köménnyel, korianderrel és egy csipet val.
  2. Gyurjunk tészta állagú masszát a hozzávalókból, ha szükséges adjunk még hozzá vizet vagy lisztet.
  3. A szószhoz kevés olajon egy serpenyőben pirítsuk meg a mustármagot, a petrezselyemet, a maradék fokhagymát és a chilit.
  4. Ha megpirultak, keverjük őket a joghurtba.
  5. Egy mély serpenyőbe öntsünk egy kevés olajat, majd a tésztából készítsünk kis gombócokat, amelyeket süssünk ki a felforrósodott olajban.
  6. Körülbelül 6-8 percig süssük őket.
  7. Tálaláskor öntsük le a spenót gombócokat a joghurt szósszal.

Szólj hozzá!

Címkék: köret főétel vegetáriánus nemzetközi konyha


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr65207033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása