Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2007.10.28. 06:00 Spenot

Spenótos gnocchi

Receptet küldte: Kandikó Éva
Hozzávalók:
készen vásárolt friss gnocchi
25-30 dkg friss spenót
1/2 dl tejszín
1 csomag mini mozarella
fűszerek: só, bors, fokhagyma
parmezán

Elkészítés:
  1. A spenótot mossuk meg, és annyi vízben, amennyi a leveleken marad, pároljuk meg összeesésig.
  2. Ezek után zzuk, borsózzuk továbbá nyomjunk rá egy közepes méretű fokhagymát.
  3. Ezalatt a gnocchit főzzük ki előírás szerint.
  4. Öntsünk a spenóthoz fél dl tejszínt, hagyjuk forrni a mártást, majd dobjuk bele a mini mozarellákat.
  5. A megfőtt gnocchikat öntsük nyakon a forró szósszal.
  6. A tetejét tálaláskor megszórhatjuk kevés parmezánnal.

1 komment · 1 trackback

Címkék: tészta főétel vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr36198271

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: διαιτα 2017.12.21. 02:36:48

Adele - Someone Like You (olyat mint te) - Dalszövegek magyarul - angolul

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Maróthy Marianna 2008.01.30. 14:34:55

Ez klassz! kipróbáltam és nagyon szerették a gyerekek is!

Másik változat:
Pici hagymát (1 közepes fej) megfuttatok olajon, hozzáadom a spenótot (500 g)és párolom a saját levében, amíg összeesik. Adok hozzá ricotta sajtot (250 g), szerecsendiót, fokhagymát (3-4 gerezd), egy fél pohár tejfölt, sót, borsot és együtt készre párolom. A tejföl helyett használható tejszín is, ki hogy szereti. Aztán az egész mehet a gnocchira!
süti beállítások módosítása