
2 nagyobb lazacfilé
40 dkg spenót
5 dkg vaj
10 dkg dió
1 citrom
hal fűszerkeverék
só, bors, szerecsendió
olíva olaj
rozmaring
Elkészítés:
- A lazacfilék mindkét oldalát kenjük be halfűszerkeverékkel.
- Tegyük a spenótot forrásban lévő vízbe, fonnyasszuk meg kellően.
- Ezalatt törjük egy mozsárban apróra a diót, majd pirítsuk meg egy serpenyőben aranybarnára.
- Ha a spenót megfőtt, szűrjük le és csepegtessük le.
- Egy tepsibe helyezzük bele a halfiléket, majd rájuk a spenótot és szórjuk meg dióval.
- A spenótot hintsük meg kevés sóval, borssal és szerecsendióval.
- A tölteléket enyhén spricceljük meg kevés olíva olajjal.
- Ezekután a másik lazacfilét helyezzük a tetejére, azaz fedjük be vele.
- Tegyünk a tetejére citromkarikákat.
- Az 5 dkg vajat hevítsük fel és a rozmaring ágakról leszedett rozmaring leveleket futtassuk meg a vajon.
- Ezt öntsük a lazac tetejére és mellé a tepsibe.
- Előmelegített sütőben süssük, amíg a lazacfilé teljesen puha nem lesz.
- Tálalásnál friss citromkarikákkal helyezzük egy tálra a lazacot, és vágjunk belőle közepes szeleteket.
Utolsó kommentek