
Hozzávalók:
2 maroknyi spenót levél
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olaj
4 db tojás
2 dl tej
5 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítés:
- A spenótot mossuk meg és forró vízben fonnyasszuk meg pár perc alatt.
- Három evőkanál olajban pirítsuk meg aranyszínűre a kockára vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
- Adjuk hozzá a megfonnyassztott és apróra vágott spenótot.
- Üssünk fel egyesével 4 db tojást, keverjük el és adjuk a hagymához és a spenóthoz.
- Öntsük fel 2 dl tejjel a tojást.
- Keverjünk hozzá 5 dkg reszelt sajtot.
- Majd tegyünk a serpenyőre fedőt és alacsony lángon süssük meg az omlettet, amíg az alja el nem válik a teflon edénytől.
- Ezek után fordítsuk meg és süssük tovább még pár percig.
- Tálaljuk pirítóskenyérrel és pár szelet paradicsommal.
Utolsó kommentek