Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

  • KTündi82: Nem rossz, de ha Szilveszter, akkor nekem a virsli jut eszembe! A Spar-ban elég jó árakon lehet mo... (2024.12.08. 15:02) Spenótos lencsepogácsa Szilveszterre
  • meheszsandor: Ez egy remek recept, sosem tudom mit főzzek, aztán azután nézelődök csak, hogy visszajöttem vásárl... (2019.09.13. 20:52) Rakott burgonya brokkolival és spenóttal
  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2007.08.03. 23:06 Spenot

Spenótos lasagne

Hozzávalók:
4 lap lasagne tészta
50 dkg spenót
50 dkg túró
20 dkg sajt
fűszerek: szerecsendió, só, bors


Elkészítés:

  1. A lasagne tésztákat mártsuk bele pár percre lobogó vízbe, hogy a tészták kellőképpen megpuhuljanak, így nem fognak keményre száradni a sütés közben.
  2. A spenótlevelek szárait tépkedjük le, alaposan mossuk át őket, majd tegyük fel forró vízbe főni 4-5 percen át.
  3. Ha a spenótlevelek kellőképpen összefonnyadtak, szűrjük le őket és keverjük össze az elmorzsolt túróval.
  4. Fűszerezzük: val, borssal, szerecsendióval.
  5. Tűzálló edényben rétegezzük a lasagne tésztákat, a rétegek közé a spenótos tölteléket tegyük.
  6. A lasagne tetejét szórjuk meg reszelt sajttal, majd közepes hőfökon tegyük a sütőbe, amíg a sajt meg nem pirul.
  7. Sütés után kockára vágva tálalható.

3 komment

Címkék: tészta főétel vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr87131847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Évimama 2007.08.04. 15:09:00

Köszi! Elkészítettem és nagyon fincsi volt:-))

balimama 2007.08.31. 13:54:38

miért hívod a lasagnét lasagnának?

Laci 2007.09.14. 21:49:17

Azért, mert egyes számban használja. La lasagna (E.sz.) - le lasagne (T.sz.).
süti beállítások módosítása