Hozzávalók:
4 lap lasagne tészta
50 dkg spenót
50 dkg túró
20 dkg sajt
fűszerek: szerecsendió, só, bors
Elkészítés:
- A lasagne tésztákat mártsuk bele pár percre lobogó vízbe, hogy a tészták kellőképpen megpuhuljanak, így nem fognak keményre száradni a sütés közben.
- A spenótlevelek szárait tépkedjük le, alaposan mossuk át őket, majd tegyük fel forró vízbe főni 4-5 percen át.
- Ha a spenótlevelek kellőképpen összefonnyadtak, szűrjük le őket és keverjük össze az elmorzsolt túróval.
- Fűszerezzük: sóval, borssal, szerecsendióval.
- Tűzálló edényben rétegezzük a lasagne tésztákat, a rétegek közé a spenótos tölteléket tegyük.
- A lasagne tetejét szórjuk meg reszelt sajttal, majd közepes hőfökon tegyük a sütőbe, amíg a sajt meg nem pirul.
- Sütés után kockára vágva tálalható.
Utolsó kommentek