Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2007.07.19. 19:06 Spenot

Articsókás spenót dip

Hozzávalók:
1 csomag fagyasztott spenót
20 dkg articsóka
1 fej aprított vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1/2 csésze majonéz
1/2 csésze húsleveslé
1 evőkanál citromlé
fűszerek: só, bors



Elkészítés:
  1. Egy közepes méretű tepsit öntsünk fel 1/2 csésze húslével és adjuk hozzá a spenótot, apróra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát és az articsókát.
  2. Fedjük le a tepsit alufóliával és magas hőmérsékleten süssük 15 percig, amíg az articsóka megpuhul.
  3. Ha a tepsiben a hozzávalók megpuhultak, hagyjuk kihűlni őket, majd szűrjük le.
  4. Tegyük turmixgépbe a megpárolódott spenótot és articsókát és keverjük hozzá a majonézt és a citromlét.
  5. A végén fűszerezzük val, borssal.
  6. Tegyük egy órára hűtőbe, majd tálaljuk chips vagy toast kenyér mellé.

Szólj hozzá!

Címkék: vegetáriánus előétel


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr54121351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása