
1 csomag fagyasztott spenót
20 dkg articsóka
1 fej aprított vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1/2 csésze majonéz
1/2 csésze húsleveslé
1 evőkanál citromlé
fűszerek: só, bors
Elkészítés:
- Egy közepes méretű tepsit öntsünk fel 1/2 csésze húslével és adjuk hozzá a spenótot, apróra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát és az articsókát.
- Fedjük le a tepsit alufóliával és magas hőmérsékleten süssük 15 percig, amíg az articsóka megpuhul.
- Ha a tepsiben a hozzávalók megpuhultak, hagyjuk kihűlni őket, majd szűrjük le.
- Tegyük turmixgépbe a megpárolódott spenótot és articsókát és keverjük hozzá a majonézt és a citromlét.
- A végén fűszerezzük sóval, borssal.
- Tegyük egy órára hűtőbe, majd tálaljuk chips vagy toast kenyér mellé.
Utolsó kommentek