-
20 db palacsintához
25 dkg liszt
3 tojás
3 dl tej
1 evőkanál cukor
kevés olaj
szódavíz
sótöltelékhez
450 g mélyhűtött spenót
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
20 g vaj
200 g juhsajt
fűszerek: szerecsendió, bors
- A palacsintát a szokásos módon elkészítjük: a 3 db tojást elkeverjük a cukorral, sóval, majd hozzáadjuk a 3 dl tejet és a 25 dkg lisztet. A tésztához adjunk hozzá annyi szódavizet, amennyit felvesz ahhoz, hogy tejszínszerű sűrűségű legyen.
- Keverjük a tésztát csomómentesre, majd hagyjuk fél órát állni hűtőszekrényben.
- Ezalatt a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és 20 g vajon megpároljuk.
- Hozzáadjuk a felengedett spenótot és továbbfőzzük őket.
- Főzés közben fűszerezzük: sóval, borssal és szerecsendióval.
- A juhsajtot apró kockákra vágjuk, aztán beleforgatjuk a spenótba.
- Közben kevés olajon a tésztánkból vékony palacsintákat sütünk.
- Mikor kellően összefőtt a spenót a sajttal, akkor levesszük a tűzről, kicsit állni hagyjuk, hogy hűljön.
- Pár perc múlva a kész palacsinta tésztába tölthetjük a spenótos tölteléket.
Utolsó kommentek