Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2007.07.13. 09:22 Spenot

Spenótos palacsinta

Hozzávalók:
  • 20 db palacsintához
    25 dkg liszt
    3 tojás
    3 dl tej
    1 evőkanál cukor
    kevés olaj
    szódavíz
    töltelékhez
    450 g mélyhűtött spenót
    1 fej hagyma
    2 gerezd fokhagyma
    20 g vaj
    200 g juhsajt
    fűszerek: szerecsendió, bors
Elkészítés:
  1. A palacsintát a szokásos módon elkészítjük: a 3 db tojást elkeverjük a cukorral, val, majd hozzáadjuk a 3 dl tejet és a 25 dkg lisztet. A tésztához adjunk hozzá annyi szódavizet, amennyit felvesz ahhoz, hogy tejszínszerű sűrűségű legyen.
  2. Keverjük a tésztát csomómentesre, majd hagyjuk fél órát állni hűtőszekrényben.
  3. Ezalatt a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és 20 g vajon megpároljuk.
  4. Hozzáadjuk a felengedett spenótot és továbbfőzzük őket.
  5. Főzés közben fűszerezzük: val, borssal és szerecsendióval.
  6. A juhsajtot apró kockákra vágjuk, aztán beleforgatjuk a spenótba.
  7. Közben kevés olajon a tésztánkból vékony palacsintákat sütünk.
  8. Mikor kellően összefőtt a spenót a  sajttal, akkor levesszük a tűzről, kicsit állni hagyjuk, hogy hűljön.
  9. Pár perc múlva a kész palacsinta tésztába tölthetjük a spenótos tölteléket.

Szólj hozzá!

Címkék: desszert vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr94117202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása