Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2007.07.02. 10:01 Spenot

Rokfortos spenótleves

Hozzávalók:
    • 30 dkg spenótlevél vagy 1 csomag mirelit spenót
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál olaj
  • 3 dl tej
  • 10 dkg rokfort sajt
  • só, bors, vegeta
Elkészítés:
  1. A spenót leveleket megmossuk és apróra vágjuk.
  2. Forró olajon megfonnyasztjuk a spenótot és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd fedő alatt pároljuk.
  3. Párolás közben fűszerezzük sóval, borssal és egy csipet vegetával.
  4. A megpárolódott spenótot megszórjuk 1 evőkanál liszttel és felöntjük 3 dl tejjel.
  5. A kapott masszát összeturmixoljuk és kevés vízzel higítjuk.
  6. A simára turmixolt spenótlét még összeforraljuk.
  7. A rokfortot villával apróra nyomkodjuk, majd a tányérokba szedett spenótleves tetejére szórjuk.

Szólj hozzá!

Címkék: leves vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr66109873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása