Hozzávalók:
4 db tojás
20 dkg spenótlevél
olaj
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
- Olajon pirtsuk meg a zúzott fokhagymát.
- Adjuk hozzá a megmosott spenótleveleket és fonnyasszuk meg rajta.
- Ezalatt készítsük el a lágy tojást, amit addig kell főzzünk, hogy a fehérje megkeményedjen, de a sárgája még folyékony sűrűségű legyen. Ehhez körülbelül 1,5-2 percig kell főznünk a tojásokat.
- Amennyiben elkészültek a lágy tojások, pucoljuk meg a héjától (tartsuk hideg víz alá egy pár percre a tojásokat, hogy gyorsabban lehűtsük a forró tojásokat).
- Helyezzünk egy-egy adag spenótot a tányérokra.
- Pucolás után vágjuk félig félbe a tojásokat (ne teljesen) és az esetleg kicsorgó tojás sárgáját engedjük a spenótágyra folyni.
Utolsó kommentek