Hozzávalók:
2 kanál fagyasztott spenót
1 kanál főzőtejszín
3x2 csésze rizs
1 gerezd fokhagyma
olaj
1,5 dl víz
2 kanál cukor
3 dl kókusztej
marék mazsola
1 kanál pirospaprika
fél fej hagyma
só, bors
szerecsendió, kurkuma
Elkészítés:
Mossuk meg a rizst, csepegtessük le és szedjük három részre.
Piros rizs
- Főzzük ki a rizst, majd hagyjuk kihűlni.
- A hagymát pirítsuk meg olajon, adjuk hozzá a pirospaprikát és a kurkumát.
- Fűszerezzük sóval, borssal.
- Ezekután forgassuk össze a rizst a paprikás olajjal.
Fehér rizs
- A cukrot keverjük el a vízzel és a kókusztejjel. Az egyik rész rizst tegyük fel a cukros lében főzni, majd ha megpuhult, szűrjük le.
Zöld rizs
- Szintén főzzük ki a rizst, majd tegyük félre hűlni.
- Ezalatt a fagyasztott spenótot olvasszuk fel.
- A zúzott fokhagymát pirítsuk meg olajon és adjuk hozzá a spenótot. Keverjük el vele a főzőtejszínt, majd fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval.
- Ha készen van a mártás, forgassuk össze a rizzsel.
Tálalás:
Helyezzük a rizseket egy tálba a színek megfelelő sorrendjében (piros-fehér-zöld). Majd a fehér, édes rizst hintsük meg pár szem mazsolával.
Többféle ízesítésű húsféléhez nagyon jól passzol a többféle ízű köret.
Utolsó kommentek