Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2008.10.09. 10:00 Spenot

Spenótos avokádókrém

Hozzávalók:
2 db avokádó
2 kanál spenót (mirelit)
1 kiskanál olívaolaj
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só,  bors
1 kiskanál majonéz
1 paradicsom
 


Elkészítés:

  1. Pucoljuk meg az avokádót és vágjuk apró darabokra.
  2. Helyezzük bele az avokádót a zöldségaprítóba vagy a turmixgépünkbe, majd adagoljuk hozzá a többi hozzávalókat.
  3. Merjük az avokádóhoz a felengedett mirelit spenótot, az olíva olajat és a majonézt.
  4. A megpucolt és feldarabolt vöröshagymát, fokhagymát szintén helyezzük az aprítóba.
  5. Ízesítsük val, borssal.
  6. Mindezekután, hogy az összes alapanyag belekerült az aprítóba, dolgozzuk össze őket péppé.
  7. Amint készen vagyunk, kenjük meg a pirítósokat a spenótos avokádókrémmel és díszítsük paradicsommal őket.

Szólj hozzá!

Címkék: vegetáriánus előétel


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr86674739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása