- Pizzatésztához 4 db pizzához:
- 25 g friss vagy 2 kk. szárított élesztő
- 3 dl langyos víz
- 50 dkg liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg paraj
- 5 dkg vaj
- fél pohár tejföl
- 20 dkg reszelt sajt
- fűszerek: szerecsendió, bors, só
- Az élesztőt langyos vízbe morzsoljuk, majd összeöntjük a liszttel. Alaposan összekeverjük és addig gyúrjuk, amíg teljesen sima nem lesz.
- Letakarva fél órát hagyjuk a tésztát kelni.
- Ezalatt elkészítjük a feltétet: az áttört fokhagymát az 5 dkg vajon megpároljuk.
- Hozzáadjuk a megmosott, száraitól megtisztított spenótot és tovább fonnyasztjuk őket.
- Miután a spenót megfonnyadt, hozzákeverjük a fél doboz tejfölt és egyben fűszerezzük a mártást sóval, borssal és szerecsendióval.
- A megkelt tésztánkat átgyúrjuk, majd vékonyra és kerek formájúra nyújtjuk.
- Ezekután sütőlapra tesszük a pizzatésztákat, megkenjük a tetejüket olajjal, hogy ne száradjanak ki, majd a spenótmártást a tetejükre kenjük.
- Negyed órát sütjük, majd azonnal tálalhatjuk.
- A tetejét díszíthetjük lilahagyma vagy paradicsomkarikákkal.
Utolsó kommentek