Hozzávalók:
4 db kacsacomb
25 dkg spenótlevél
1 fej fokhagyma
víz
só
1 doboz tejföl
15 dkg húsos szalonna
2 szál újhagyma
Elkészítés:
- A kacsacombokat kenjük be sóval és dörzsöljük be fokhagymával, majd tegyük tűzálló edénybe.
- Rakjuk a sütőbe közepes lángra, kevés vizet öntsünk alá és lefedve süssük körülbelül fél órát.
- A spenótleveleket főzzük meg sós vízben, majd szűrjük le.
- Keverjünk el jól egy doboz tejfölben 4 zúzott fokhagyma gerezdet.
- A húsos szalonnát vágjuk kockákra és pirítsuk meg.
- Ha a kacsahús megpuhult, akkor vegyük le róla a borítást és pirítsuk meg a tetejét.
- Tálaláskor a kacsacomb mellé tegyünk egy adag spenótot, majd locsoljuk meg a fokhagymás tejföllel. Szórjuk meg a tejfölt apróra vágott újhagyma zöldjével és pár szem pirított szalonnával.
Utolsó kommentek