Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2007.12.03. 08:00 Spenot

Spenótos zsemle

Hozzávalók:
50 dkg liszt
5 dkg fagyasztott spenótkrém
2,5 dkg élesztő
2 tojás
5 dkg vaj
2 dl tej
csipet só

Elkészítés:
  1. Az élesztőt keverjük össze egy kevés langyos tejjel és várjuk meg, amíg habosodik.
  2. Keverjük hozzá a lisztet, a spenótot, a tojást és a vajat.
  3. Ha túl lágy, akkor öntsünk hozzá annyi lisztet, amennyit még felvesz, ha túl száraz, akkor tejjel lágyíthatjuk.
  4. Szórjunk bele egy csipet sót.
  5. A tésztát dolgozzuk hólyagosra.
  6. Hagyjuk kelni egy órán át.
  7. A megkelt tésztát osszuk kisebb adagokra, formáljunk belőlük kisebb labdákat, majd egy kikent tepsibe helyezzük őket.
  8. Ha megkenjük a zsemlék tetejét tojással, akkor fényesebbé válik.
  9. Közepes hőmérsékleten süssük 15-20 percig.

Szólj hozzá!

Címkék: reggeli tészta vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr75233366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása