Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2007.10.02. 14:04 Spenot

Spenóttal töltött lazacfilé

Hozzávalók:
2 nagyobb lazacfilé
40 dkg spenót
5 dkg vaj
10 dkg dió
1 citrom
hal fűszerkeverék
só, bors, szerecsendió
olíva olaj
rozmaring
Elkészítés:
  1. A lazacfilék mindkét oldalát kenjük be halfűszerkeverékkel.
  2. Tegyük a spenótot forrásban lévő vízbe, fonnyasszuk meg kellően.
  3. Ezalatt törjük egy mozsárban apróra a diót, majd pirítsuk meg egy serpenyőben aranybarnára.
  4. Ha a spenót megfőtt, szűrjük le és csepegtessük le.
  5. Egy tepsibe helyezzük bele a halfiléket, majd rájuk a spenótot és szórjuk meg dióval.
  6. A spenótot hintsük meg kevés val, borssal és szerecsendióval.
  7. A tölteléket enyhén spricceljük meg kevés olíva olajjal.
  8. Ezekután a másik lazacfilét helyezzük a tetejére, azaz fedjük be vele.
  9. Tegyünk a tetejére citromkarikákat.
  10. Az 5 dkg vajat hevítsük fel és a rozmaring ágakról leszedett rozmaring leveleket futtassuk meg a vajon.
  11. Ezt öntsük a lazac tetejére és mellé a tepsibe.
  12. Előmelegített sütőben süssük, amíg a lazacfilé teljesen puha nem lesz.
  13. Tálalásnál friss citromkarikákkal helyezzük egy tálra a lazacot, és vágjunk belőle közepes szeleteket.

Szólj hozzá!

Címkék: hal főétel


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr6181902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása