Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2007.09.08. 21:35 Spenot

Spenótos rétes


Hozzávalók
:
50 dkg spenótlevél
5 dkg vaj
3 gerezd fokhagyma
fűszerek: só, bors, szerecsendió
5 evőkanál zsemlemorzsa
1 csomag rétestészta

Elkészítés:
  1. A spenótleveleket mossuk le alaposan, majd 5 dkg vajon pároljuk meg.
  2. Adjunk hozzá a vöröshagymát, zúzott fokhagymát, csipetnyi t, őrölt borst és a szerecsendiót.
  3. A spenóthoz adjunk hozzá 5 evőkanál zsemlemorzsát, majd dolgozzuk össze őket töltelékké.
  4. Nyújtsuk ki a leveles tésztát, majd töltsük meg a spenótos töltelékkel.
  5. Tekerjük fel, mint a rétest, majd tegyük tepsibe és forró sütőben süssük körülbelül 30 percig.
  6. Ha megsült, hagyjuk kihűlni és szeleteljük fel a tálaláshoz. 

Szólj hozzá!

Címkék: tészta desszert vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr38160603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása