Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

  • Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2009.04.06. 10:00 Spenot

Spenótital zsázsával

Hozzávalók:
50 g spenótlevél
30 g zsázsa
1 gerezd fokhagyma
2 kanál citromlé
só, bors
őrölt pirospaprika

Elkészítés:

  1. Mossuk meg alaposan a spenótleveleket és a zsázsát.
  2. Turmixoljuk össze a hozzávalókat, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát.
  3. Keverjünk el 2 kanál citromlét az italban.
  4. Végül fűszerezzük val, borssal.
  5. Fogyasztás előtt hűtsük be és díszítsük  őrölt pirospaprikával.

Tipp: a zsázsát helyettesíthetjük ruccolával, amitől még izgalmasabb, csípős íze lesz az italnak.

Szólj hozzá!

Címkék: ital vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr45999750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.