Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

  • Hibás feed URL.

Rovatok

Utolsó kommentek

  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • dodszy: Szia! Most találtam meg a blogodat. Sajnálattal látom, hogy már nem frissíted. De nagyon tetszik, ... (2012.01.03. 14:09) Puliszkatekercs spenóttal töltve nagyböjtre
  • yoda2k: köszi a receptet! én csupán annyiban módosítottam, hogy 2 zsömlét repítettem bele:) viszont amin ... (2011.11.06. 13:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2009.03.20. 10:00 Spenot

Rostélyos parajmártással

Hozzávalók:
50 dkg marha hátszín
olaj
4 kanál mustár
só, bors
1 gerezd fokhagyma
szerecsendió
5 dkg vaj
40 dkg spenótlevél
1 kanál tejföl

 


Elkészítés:

  1. A rostélyos hússzeleteket hűtőben az elkészítés előtt 1-2 napig pácoljuk mustárral elkevert olajban.
  2. Sütés előtt a széleit vágjuk be, klopfoljuk ki, majd enyhénzzuk, borsozzuk.
  3. Forró zsíradékban mindkét oldalát süssük hirtelen pirosra. Ezekután kevés vízzel engedjük fel és fedő alatt néhány percig pároljuk, amíg meg nem puhul a hús.
  4. A spenótkrémhez főzzük meg a spenótleveleket sós, lobogó vízben.
  5. Ha elkészült, akkor zöldségaprítógépben pürésítsük a spenótot a vajjal, tejföllel jól összedolgozva.
  6. Ízesítsük a pürét val, borssal, szerecsendióval és zúzott fokhagymával.
  7. Tálaláskor a húst még kenjük meg enyhén mustárral és helyezzünk mellé a spenótkrémből a tányérra.

Szólj hozzá!

Címkék: főétel


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr2998088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.